woensdag 9 maart 2016

Mandarijnen op zwavelzuur

Mandarijnen op zwavelzuur

Titel: Mandarijnen op zwavelzuur
Auteur: W. F. Hermans
Jaar van uitgave: 1963
Uitgever: Thomas Rap
Aantal pagina's: 278

Auteur

Willem Frederik Hermans is geboren op 1 september 1921 in Amsterdam en overleden op 27 april 1995 in Utrecht. Hij schreef verschillende literaire vormen; van romans tot essays vol kritiek. Wat opvallend is, is dat W. F. Hermans de P. C. Hooftprijs weigerde, maar dan de Prijs der Nederlandse Letteren accepteerde. Hij valt onder De Grote Drie, samen met Gerard Reve en Harry Mulisch. Op de middelbare school werkte hij mee aan de schoolkrant en later studeerde hij fysische geografie in Amsterdam. Hij vestigde zich als schrijver in Parijs en bracht de laatste jaren van zijn leven door in Brussel. Hij had een enorm grote belangstelling voor van alles. Vandaar de enorme verscheidenheid van zijn essaybundel 'Mandarijnen op zwavelzuur'.

Bron:Willem Frederik Hermans - Wikipedia
Willem Frederik Hermans - De Bezige Bij

Samenvatting

Het is moeilijk om een essaybundel te samenvatten, maar W. F. Hermans geeft kritiek op bijvoorbeeld literatuur, kunst en geschiedenis in de vorm van essays. 

Recensies

Mening

Ik vind het niet heel erg interessant om andermans essays te lezen, zeker niet als het gaat over onderwerpen die mij eigenlijk niet zo heel veel interesseren. Wel zaten er een paar essays in die mij wel interesseerden, deze gingen over Multatuli en de Tweede Wereldoorlog. De essays zijn goed geschreven, zeer duidelijk en af en toe ook komisch, maar soms een beetje te langdradig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten